Recept
Asperges, pistache, raapstelen, geitenkaas uit de Kempen

Seppe Nobels • Graanmarkt 13
DIT HEB JE NODIG
(voor 4 personen)
- 500 gr witte asperges
- 100 gr geitenkaas uit de Kempen
- 1 bussel raapstelen
- 80 gr pistachenoten
- 6 el pistache-olie
- fleur de sel
- peper
- sap van 1 limoen
BEREIDING
- Schil de asperges en snijd de laatste 2 cm van de asperges af. Was de raapstelen, behoud de wortel, verwijder de buitenste grote bladeren. Hak de pistachenoten fijn.
- Kook de asperges gedurende 2 minuten in gezouten water. Grill ze vervolgens in een grillpan zonder vetstof.
- Schik de asperges op het bord en brokkel hierover de geitenkaas, pistache noten en besprenkel met pistacheolie, fleur de sel en peper van de molen.
- Haal de raapstelen door het limoensap en schik ze op het bord.