{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Aziatische steak tartaar

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 2 eetlepels vinaigrette (volgens recept hieronder)
  • 160 g tartaarvlees 
  • 2 g zout 
  • 10 g Kewpie wasabimayonaise  
  • 10 g Yama geroosterde sesamzaadjes 
  • 10 g olijfolie 
  • 5 g fijngesneden bieslook 
  • Zeste van 1/2 limoen 
  • 1 radijs 
  • 5 plakjes rammenas (witte radijs) 
  • 1/3 potje Koppert Cress Chilli Cress
  • Yama togarashipoeder  
  • Fleur de sel 
  • Turtle rijstnoedels  
  • Koriander / rode zuring 
     

Dit heb je nodig voor de vinaigrette:  

  • 50 g Turtle tamarisaus  
  • 50 g Yama dashi iri ponzu  
  • 10 g sesamolie 
  • 10 g Valderama kefirolie 
  • 100 g zonnebloemolie (of andere neutrale olie) 
  • 10 ml limoensap 
BEREIDING

Weeg de ingrediënten voor de vinaigrette af en meng ze tot een homogeen mengsel. Roer voldoende vóór gebruik.

Doe het tartaarvlees in een mengkom en breng op smaak met zout, wasabimayonaise, geroosterde sesamzaadjes, olijfolie, een snuifje togarashipoeder, fijngesneden bieslook en de zeste van een halve limoen. Meng tot een homogeen mengsel en zet even koud.

Frituur de rauwe rijstnoedels op 200°C tot ze poffen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid vervolgens met wat togarashi (vrij pittig!) en fleur de sel. 

Was de radijs en snij ze met een mandoline in fijne plakjes. Doe de schijfjes even in ijswater tot ze goed krokant zijn.

Snij de rammenas fijn met een mandoline en steek er met behulp van een uitsteker rondjes uit die ongeveer even groot zijn als de schijfjes radijs. Laat de rammenas even in de vinaigrette marineren.

Dresseer de tartaar met behulp van een dresseerring en spuit er wat toefjes wasabimayonaise op. 

Schik de radijs en de rammenas dakpansgewijs op de tartaar en werk af met Chilli Cress, sesamzaadjes en limoenzeste. 

Serveer de gepofte rijstnoedels als sidedish voor een crunchy toets. Werk af met koriander en rode zuring en wat zeste van limoen. 

recipe