{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

BBQ witte kool

Seppe Nobels
Seppe Nobels • Graanmarkt 13
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 witte kool
  •  4 kruidnagels
  • 1 kanelstok
  • 3 ansjovisfilets + 12 voor de afwerking
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 4 eidooiers
  • 3 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 cl inktvisinkt
  • 1 limoen
  • 3 sjalotten
  • 1 dl melk
  • 50 gr bloem
  • pezo
  • 4 takken vogelmuurkruid
  • 2 takken dille
  • 1 bussel rodenerfzuring
  • zeste van 1 citroen
BEREIDING
  • Prik in de voet van de witte kool 4 kruidnagels en maak een kruis met je mes in de bovenkant van de witte kool en steek er 1 kaneelstok in.
  • Grill de witte kool op de BBQ gedurende 2,5 uur.
  • Voor de crème: mix de 3 ansjovis filets samen met 4 eidooiers, 3 el mosterd, 2 el witte wijnazijn en de inktvisinkt in de blender. Monteer met zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout en het sap van een limoen.
  • Snij de sjalotten in ringen, haal ze door de melk en daarna door de bloem, frituur ze op 175°c tot goudbruin.
  • Haal de witte kool van de BBQ en verwijder de buitenste verbrande bladeren, de kruidnagels en de kaneelstok.
  • Snij de kool in gelijke stukken en schik ze in een voorverwarmde ovenschaal.
recipe
placeholder
Seppe Nobels

Seppe Nobels

Graanmarkt 13
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen
T: 03 337 79 91

Voor Seppe Nobels zijn groenten een tweede natuur. Zowel in België als in het buitenland krijgt de chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen er vaak een pluim voor. Zijn levendige gerechten houden van kruiden. Elk ingrediënt is welkom als het past in de creatieve visie en luchtige keuken van de chef.

Gerelateerd