Recept
Brazilian Farao
DIT HEB JE NODIG
(voor 1 persoon)
- 50 g ananas (uit de Josper)
- 30 ml kaneelsiroop
- 40 ml versgeperst citroensap
- 10 ml esdoornsiroop
- ½ fles Lindemans Faro
Voor de afwerking:
- 5 g kaneelstokje
- 5 g rozemarijn
BEREIDING
- Karamelliseer de ananas in een Josper/barbecue (3 u in de kolenoven op lage temperatuur) en rook eventueel nog bij met rookhout naar eigen smaak (vb. hickory i.p.v. eik).
- Schil de ananas en snij de kern eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Mix de ananas, de kaneelsiroop, de esdoornsiroop en het citroensap in een blender.
- Shake deze puree met ijsblokjes in een shaker.
- Serveer met ijsblokjes in een longdrinkglas. Top af met Faro-bier.
- Garneer met een (gebrand) kaneelstokje en rozemarijn.