{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Brochette met kool en lamsoor, sausje met rode kool

Thomas Gellynck
Thomas Gellynck • Commotie
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

 

  •  spitskool 
  • lamsoor
  • rode kool 
  • dragon olie
  • sjalot
  • Vin Jaune 
  • tijm
  • boter
BEREIDING

Bereiding

Blancheer de spitskool en snij in lange repen. Drapeer de spitskool afwisselend met de rauwe lamsoor op een spies. Snij daarna alle kanten gelijk zodat je een millefeuille hebt van lamsoor en spitskool. Lak deze met een garum van garnaal (of vissaus) en grill deze boven open vuur (Of bbq). Maak een crème van ricotta en de resten van je spitskool. Stoof sjalot aan mijn tijm, blus met Vin Jaune, voeg dan sap van rode kool toe, laat dit allemaal sterk reduceren. Werk af met een scheut versus en zout. Monteer verder met goeie boter. 

 

Afwerking/presentatie

Onderaan een lepel creme met daarrond olie van dragon, schuim de saus op en bedek de creme ermee. Leg daarop in het midden de millefeuille. Werk af met gefermenteerde en gepofte spelt (of zonnebloempitten)

 

recipe
Thomas Gellynck

Thomas Gellynck

Commotie
Victor Braeckmanlaan 367, 9040 Gent
T: 0477 62 61 10

'Samen bewegen' is de etymologische oorsprong van het woord 'commotie', dat Lara De Vlieger en Thomas Gellynck kozen om hun project te noemen, nu 4 jaar geleden. Na twee pop-ups, één in Kortrijk en één in Gent, legden ze uiteindelijk de basis van hun huidige restaurant, gebouwd als een Japans en minimalistisch culinair theater. Je proeft de pure en natuurlijke keuken van Thomas, een liefhebber van fermenteren en koken boven een houtvuur, begeleid door even natuurlijke wijnen geselecteerd door Lara. Een winnend duo dat nu al de stemmen van foodies wint en belooft nog hoge toppen te scheren.

Gerelateerd