{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Carpaccio van hert met biet en knolselder

 

 

 

 

 

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 550 g hertenrugfilet
  • ½ knolselder
  • 1 gekookte gele biet
  • 8 Parijse champignons
  • ½ rode ui
  • 1 teentje look
  • 2,5 dl Graham’s rode port
  • 1 el cabernet sauvignon-azijn
  • 2,5 dl olijfolie
  • Fleur de sel
  • Zuringblaadjes
BEREIDING

Rol de hertenfilet strak in folie en leg kort in de diepvriezer. Snij vervolgens carpaccio van het kort ingevroren hertenvlees.

Maak een vinaigrette van gebakken knolselder, gele biet, champignons, rode ui en look en breng die op smaak met Graham’s port, olijfolie en rodewijnazijn. Plaats de vinaigrette een nacht in de koelkast en laat ze voor gebruikt even op temperatuur komen.

Dresseer de carpaccio dakpansgewijs op een bord, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met een beetje fleur de sel. Verdeel de vinaigrette met groentjes over de carpaccio en werk af met zuringblaadjes.

recipe