{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Carpaccio van tomaat met burrata, gazpacho van tomaat en kers

Michaël Vrijmoed
Michaël Vrijmoed • Restaurant Vrijmoed
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

Carpaccio van tomaat 

  • 2 gele tomaten
  • 2 tomaten
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 scheut dragonazijn
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • Bonte basilic
  • Giekse basilic
  • Boodcroutons

Gaspacho kers en tomaat

  • 6 rijpe tomaten
  • 1 handvol kersen ontpit
  • 2 el merlot rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 snuifje selderijzout
  • 6 bl basilic
  • 2 bl groene selder
  • straatpeper
  • burrata
BEREIDING

Carpaccio tomaat  

Snij de tomaten in tranches en werk af met overige.

Kruid de buratta op het laatste met fleur de sel, zwarte peper en olijfolie en beleg met de gemarineerde tomaten.

recipe
Michaël Vrijmoed

Michaël Vrijmoed

Restaurant Vrijmoed
Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent
T: 09 279 99 77

Guy Van Cauteren en Peter Goossens zijn, naar eigen zeggen, zijn mentoren. Hij was 8 jaar een van de pijlers van het Hof Van Cleve. Een opleiding gekenmerkt door de diepe kennis van het klassieke repertoire, met de creativiteit die nodig is om een ​​eigen persoonlijkheid op te bouwen. Sinds 2015 staat Michael Vrijmoed er alleen voor en belichaamt hij als geen andere chef de geweldige keuken van de gastronomische traditie. Nu met twee Michelinsterren laat hij zich gelden als leider van de Belgische scene, met nog vele mooie jaren voor de boeg...

Gerelateerd