{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Cervena robbespiere met krielaardappeltjes, perzik en venkel

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 150 g cervena rugfilet per persoon
  • 50 g saus per persoon
  • 1/4 perzik per persoon
  • 60 g krielaardappeltjes per persoon (ongeveer 4 stuks)
  • 2 minivenkels per persoon
  • Een paar takjes mizuna rood

Ingrediënten saus (voor 12 tot 15 personen)

  • 200 g sjalot
  • 30 g boter
  • 1 dl Calvados
  • 1 dl rode wijn of rode porto
  • 0,5 dl fruitige azijn (framboos)
  • 5 dl demi-glace Nestlé Chef
  • 2 takjes rozemarijn
BEREIDING

Snij voor de saus de sjalot in brunoise en stoof aan in de boter met de rozemarijn. Blus met de wijn of porto en laat uitdampen. Voeg vervolgens de azijn en demi-glace toe en laat ongeveer een kwartiertje koken. Haal de rozemarijn eruit en bind eventueel de saus nog wat meer (dit is niet echt noodzakelijk omdat het hier meer een jus is). Breng op smaak met peper en zout.

Kruid het vlees met zout en zwarte peper. Voor 4 personen kan je een stuk van 500 à 600 gram op z’n geheel nemen. Verhit wat olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees aan beide kanten aan tot het een korstje krijgt. Verwijder de olie en doe er dan een klontje boter bij. Laat de boter smelten, maar niet bruin worden. Zet de pan gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden en giet regelmatig wat braadboter over het vlees. Laat het vlees daarna zeker nog een 10-tal minuten rusten op een rooster zodat de sappen zich weer goed in het vlees kunnen verspreiden. Het vlees moet rosé geserveerd worden en is het smakelijkst als je het niet te dik versnijdt. 

De perziken worden rauw verwerkt, dus gebruik best rijpe perziken. Het zoet-frisse van de perzik gaat heerlijk samen met het karakter van de cervena. Snij de perzik in mooie partjes.

Maak de minivenkel schoon en snij hem in 2. Blancheer de stukken kort in gezouten water en stoof ze vervolgens in wat beurre noisette.

De aardappeltjes zijn reeds gaar. Je hoeft ze enkel nog aan te kleuren in wat boter of olijfolie en even verder op te warmen.

Werk het gerecht af met een takje rozemarijn en enkele takjes mizuna paars.

recipe