{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Charlotte van asperges en aan één kant gebakken langoustines

Dany Lombart
Dany Lombart • Le Val d’Heure
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 8 asperges AA
  • 8 langoustines
  • 2 zeetongen (voor de fijne vulling met langoustines)
  • Enkele partjes citrusvruchten
  • 8 aardperen
  • Room
  • Boter
  • Eiwit
  • Verschillende kruiden
BEREIDING
  1. Schil de asperges en kook ze 2 minuten à l'anglaise.
  2. Snijd de filets van de tong en maak er samen met de kruiden een fijne vulling van.
  3.  Pel de langoustines en marineer ze in citroenolie met wat fleur de sel en peper uit de molen.
  4. Neem een charlottevorm, beboter de randen, snijd de asperges op maat van de vorm, snijd ze door in de lengte en kleef ze tegen de randen van de vorm.
  5. Vul de vorm met de vulling en stoom 15 minuten op 90 °C.
  6. Schil de citrusvruchten en snijd in partjes. Laat ze even 'verbranden' met de keukenbrander.
  7. Bewerk de langoustines net voor het opdienen met de keukenbrander en bak ze aan één kant. Leg een langoustine op de charlotte en werk af met de rest van de ingrediënten.
recipe
Dany Lombart

Dany Lombart

Le Val d’Heure
Rue de la Station, 25, 6110 Montigny-le-Tilleul
T: 071/18.18.98

Dany Lombart, tweevoudig finalist van de Prosper Montagné en de Bocuse d’Or België, is een van de grootste sterren van de Waalse culinaire scene. Als lid van het collectief Génération W is hij een voorvechter van de authentieke, menselijke keuken en nauwe banden met de producenten. Met Le Petit Versailles haalde hij een eerste michelinster binnen, waarna hij in 2015 langs de oevers van de Eau d'Heure Le Val d'Heure opende. Een rustige gastronomische trekpleister in de streek rond Charleroi. Voor Gault & Millau een 15/20 waard.

Gerelateerd