Chayote met peer en yoghurt

- 1 chayote
- 4 Peren
- Witte miso
- Azijn
- Yoghurt
- Room
- Peper en zout
- Szechuanpeper
- Crème van gekonfijte citroen
- Venkelolie
- Shiyo koji
Schil de chayote en snij in 4. Kruid met zout en gaar die vervolgens vacuum op 85°C tot ze beetgaar zijn. Koel af en snij ze in dunne plakken.
Rooster de ongeschilde peren in de oven op 180°C tot de schil zwart is. Snij ze open, neem het vruchtvlees en mix dit fijn met zout en witte miso. Passeer door een fijne zeef.
Snij een brunoise van rauwe chayote en leg dit 24 uur in een klassieke azijnpekel.
Maak een crème van de yoghurt met wat opgeklopte room en zout. Kruid af met gemalen szechuanpeper.
Voor de afwerking: start met de dressage met de puree van peer. Leg daar de brunoise op. Ga verder met de yoghurtcrème en enkele puntjes gekonfijte citroen. Daar komt de chayote op, strijk die in met de shiyo koji en werk af met de venkelolie.