{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Chayote met peer en yoghurt

Nicolas Decoedt
Nicolas Decoedt • Humus x Hortense
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 chayote
  • 4 Peren
  • Witte miso
  • Azijn
  • Yoghurt
  • Room
  • Peper en zout
  • Szechuanpeper
  • Crème van gekonfijte citroen
  • Venkelolie
  • Shiyo koji
BEREIDING

Schil de chayote en snij in 4. Kruid met zout en gaar die vervolgens vacuum op 85°C tot ze beetgaar zijn. Koel af en snij ze in dunne plakken. 

Rooster de ongeschilde peren in de oven op 180°C tot de schil zwart is. Snij ze open, neem het vruchtvlees en mix dit fijn met zout en witte miso. Passeer door een fijne zeef.

Snij een brunoise van rauwe chayote en leg dit 24 uur in een klassieke azijnpekel. 

Maak een crème van de yoghurt met wat opgeklopte room en zout. Kruid af met gemalen szechuanpeper.

Voor de afwerking: start met de dressage met de puree van peer. Leg daar de brunoise op. Ga verder met de yoghurtcrème en enkele puntjes gekonfijte citroen. Daar komt de chayote op, strijk die in met de shiyo koji en werk af met de venkelolie.

recipe
Nicolas Decoedt

Nicolas Decoedt

Humus x Hortense
De Vergniesstraat 2, 1050 Brussels
T: 0474 65 37 06

Als je groenten wilt laten schitteren in een reeks volledig vegetarische gerechten, bij wie klop je dan aan? Bij Nicolas Decloedt, de briljante chef-kok van Humus x Hortense, natuurlijk! Naar het voorbeeld van enkele grote namen in de gastronomische wereld – Alain Passard of Daniel Humm om er maar twee te noemen – serveert hij in zijn restaurant in Brussel vlees noch vis. Met zijn intelligente en geëngageerde keuken oogst Nicolas lof bij recensenten uit de hele wereld en verwent hij de smaakpapillen van zijn klanten zonder een fanatieke visie op te dringen. Als we het hebben over Humus x Hortense mogen we zeker sommelière Caroline Baerten, de andere helft van dit unieke duo in de Belgische horecawereld, niet vergeten. Zij staat, naast de wijnselectie, ook in voor de creatie van alle botanische mocktails en cocktails. De focus ligt op het verminderen van afval door in de dranken gebruik te maken van het deel van het ingrediënt dat niet in het gerecht gebruikt wordt.

Gerelateerd