{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Chocoladebavarois met sinaasappelsaus

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

1 METRO Chef chocoladebavarois gesneden in 8 porties

Sinaasappelsaus (8 porties) 

  • 150 g suiker 
  • 250 ml sinaasappelsap 
  • 50 ml gembersiroop 
  • 50 ml citroensap 
  • 2 steranijzen 
  • 1 kaneelstokje 

Afwerking

  • 150 ml METRO Chef gesuikerde room, opgeklopt tot slagroom
  • 2 sinaasappelen gesneden in partjes, 3 partjes per persoon
  • METRO Chef chocoladeparels
BEREIDING

Laat de suiker karamelliseren in een pot. Blus met het sinaasappelsap, het citroensap en de gembersiroop. 

Voeg de steranijzen en het kaneelstokje toe en laat een kwartiertje inkoken. Laat afkoelen. Zeef de saus als ze afgekoeld is en bewaar ze apart. De saus wordt koud geserveerd. 

Je kan eventueel partjes of stukjes sinaasappel of gekonfijte zeste aan de saus toevoegen. 

Serveer de saus bij de chocoladebavarois samen met wat partjes sinaasappel, opgeklopte gesuikerde room en wat chocoladeparels. 

recipe