{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Coq des prés met jurawijn op de barbecue

Antoine Guilmot
Antoine Guilmot • Nowa
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 hoevekip Coq des Prés
  • Cantharellen 
  • Zilveruitjes
  • 1 fles wijn uit de Jura
  • 1 bloemkool
  • Jonge scheuten
  • Enkele radijsjes 
  • Enoki-paddenstoelen
  • 1 fles rijstazijn 
BEREIDING

Geen zomer zonder barbecue. Barbecueën is de nationale sport van de Belgen en hoeft niet noodzakelijk beperkt te blijven tot de obligatoire worstjes. Een gastronomische aanpak leidt vaak tot verrassende resultaten. Door ingrediënten te roosteren op hete kolen ontstaan unieke en subtiele smaken waarin umami en gerookt mooi samenvloeien. De jonge en getalenteerde Antoine Guilmot van restaurant Nowa levert ons daar een mooie demonstratie van.

  1. Plaats de hoevekip op de gevogeltestomer van Weber en breng op smaak. 
  2. Giet de gele wijn in de schaal en voeg er wat zilveruitjes en cantharellen aan toe. 
  3. Laat ongeveer 1 uur stomen met het deksel op de barbecue. Overgiet de kip geregeld met vocht zodat ze niet uitdroogt. 
  4. Maak een frisse en knapperige salade met in vieren gesneden radijsjes, bloemkoolroosjes en enoki-paddenstoelen. Laat samen met 150 ml rijstazijn in een vacuümzak rusten.
  5. Voeg er net voor het opdienen wat jonge scheutjes aan toe.
recipe
Antoine Guilmot

Antoine Guilmot

Nowa
Rue de l'Église 16, 4257 Berloz
T: 019 32 52 25

Chef-kok Antoine Guilmot en sommelière Candice Laranjeira Torres zijn nog jong, maar hun jonge leeftijd belet hen geenszins om te schitteren en te tonen wat ze waard zijn. Hun restaurant Nowa in Berloz in het hart van Haspengouw opende in juli 2019 de deuren en was meteen een schot in de roos. Ze serveren er hedendaagse gerechten waarin het talent van Antoine onmiskenbaar doorschemert. Hij werkt daarvoor graag met streekproducten en hanteert zoveel mogelijk een zerowaste-aanpak.

Gerelateerd