Coq des prés met jurawijn op de barbecue

- 1 hoevekip Coq des Prés
- Cantharellen
- Zilveruitjes
- 1 fles wijn uit de Jura
- 1 bloemkool
- Jonge scheuten
- Enkele radijsjes
- Enoki-paddenstoelen
- 1 fles rijstazijn
Geen zomer zonder barbecue. Barbecueën is de nationale sport van de Belgen en hoeft niet noodzakelijk beperkt te blijven tot de obligatoire worstjes. Een gastronomische aanpak leidt vaak tot verrassende resultaten. Door ingrediënten te roosteren op hete kolen ontstaan unieke en subtiele smaken waarin umami en gerookt mooi samenvloeien. De jonge en getalenteerde Antoine Guilmot van restaurant Nowa levert ons daar een mooie demonstratie van.
- Plaats de hoevekip op de gevogeltestomer van Weber en breng op smaak.
- Giet de gele wijn in de schaal en voeg er wat zilveruitjes en cantharellen aan toe.
- Laat ongeveer 1 uur stomen met het deksel op de barbecue. Overgiet de kip geregeld met vocht zodat ze niet uitdroogt.
- Maak een frisse en knapperige salade met in vieren gesneden radijsjes, bloemkoolroosjes en enoki-paddenstoelen. Laat samen met 150 ml rijstazijn in een vacuümzak rusten.
- Voeg er net voor het opdienen wat jonge scheutjes aan toe.