{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Curry van maïskip

Chef Magazine
Chef Magazine • Metro
DIT HEB JE NODIG (voor 40 personen)
  • 2,5 kg kippendijen van maïskip
  • 250 g Yellow Curry (Bresc)
  • 1 l kippenbouillon (Ariake)
  • 1 l kokosmelk
  • 500 g ui
  • 125 g roux
  • sap van 2 limoenen
  • 500 g wokmix met sluimererwten (Metro Chef)
BEREIDING

Indien je geen grote stukken in het gerecht wilt, de kip eerst portioneren.

De kip kruiden en laten marineren in de Yellow Curry. Dit kan al de dag ervoor.

De kip aanbakken en bevochtigen met de kippenbouillon en de kokosmelk.

Ondertussen de uien in vier snijden en ook laten kleuren.

Vervolgens de uien aan de kip toevoegen.

Dit alles ongeveer 20 minuten laten pruttelen op een zacht vuur tot de kip gaar is.

Ten slotte de stoverij binden met de roux en opfrissen met het sap van 2 limoenen.

De groentemix wokken en op het einde aan het gerecht toevoegen.

recipe