{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Fazant Brabançonne

DIT HEB JE NODIG (voor 10 personen)
  • 20 stonken grondwitloof
  • 220 g boter
  • 1 bussel bieslook
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 50 gr mayonaise
  • 5 fazantenhennen
  • 4 waterkersplantjes
  • 40 truffelkroketjes van Altoni Kelderman
  • 1 kleine zwarte wintertruffel van ± 80 g
  • 1 bakje witte champignons
  • 150 ml cognac
  • 150 ml fazantenfond (of kippenbouillon)
  • 150 ml room
  • peper en zout
BEREIDING

Haal met een appelboor witloofasperges uit en bak ze in bruine boter. Maak de rest van het witloof aan met de mayonaise, wittewijnazijn en bieslook. Bak de fazant rondom rond aan in een pan en laat hem gedurende 12 minuten verder garen in de oven op 185°C terwijl je hem af en toe arroseert. Laat daarna de fazant 24 minuten op een warme plaats rusten. Dresseer de fazant op het bord met de truffelkroketjes en een bosje waterkers en top rijkelijk af met truffelschilfers.

Saus

Stoof de champignons aan in de pan waarin je de fazant gebakken hebt. Deglaceer en flambeer met de cognac. Voeg dan de fazantenfond en een scheutje room toe. Laat goed inkoken en kruid met peper en zout. Monteer ten slotte de saus met een klontje gezouten boter.

recipe