{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Fazant met wortelen, jus van bonenkruid

Martin Volkaerts
Martin Volkaerts • L’Amandier
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 fazantenfilets
  • 25 g walnoten
  • 12 gele miniwortelen
  • 12 paarse miniwortelen
  • 4 gele wortelen
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bonenkruid
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml gevogeltefond
  • Zout, peper, boter
BEREIDING
  • Sla de fazantenfilets plat tussen twee vellen bakpapier. Leg ze op vershoudfolie, kruid en leg de walnoten erop. Rol de fazantenfilets heel strak op (zodat je een rollade krijgt). Trek vacuüm en kook 1 uur op 60 °C. Bak de fazantenfilets aan twee kanten.
  • Gaar de miniwortelen in een pan met een scheutje water en wat boter (gedurende10 min.).
  • Maak de wortelpuree: kook 3 gele wortelen in water (gedurende 15 min.). Mix vervolgens met boter, zout en peper.
  • Bereid de saus: hak de sjalot en de gele wortel fijn, bevochtig met de witte wijn en voeg het bonenkruid toe. Laat inkoken en voeg de gevogeltefond toe. Laat 15 minuten koken, mix en kruid af.
  • Snij tot slot enkele rauwe wortelen in fijne stukjes en garneer er het gerecht mee.
recipe
Martin Volkaerts

Martin Volkaerts

L’Amandier
Rue de Limalsart 9, 1332 Genval
T: 02 653 06 71

Martin Volkaerts, het zogenaamde “enfant terrible van zijn generatie”, trok doorheen Europa en legde een parcours af om u tegen te zeggen: Nuance, De Pastorale, Noma… Met talloze ideeën keerde hij terug naar z’n familierestaurant L’Amandier in Genval waar hij klassieke Belgische gerechten met een moderne twist serveert. Martin maakt als jong aanstormend talent deel uit van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Gerelateerd