{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Filet van makreel gemarineerd in ponzu, romanesco, tomaat

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 1 makreel (1 filet per bord)
  • 1 romanesco kool
  • 1 ananas tomaat
  • 1 roma tomaat
  • geroosterde witte sesam

Marinade

  • 5 cl ponzu
  • 2 cl sesamolie
  • 2 cl olijfolie

+ 2 cl mirin (voor de dressing)

BEREIDING

Neem de makreelfilets voorzichtig op.
Zout de filets lichtjes aan de vleeskant en laat ze marineren.
Maak het marinademengsel zonder de mirin en leg de filets erin aan de vleeskant.

Leg 30 minuten in de koelkast.

Snijd de tomaten in vieren en de ananastomaat in plakjes.

Neem 6 plakjes romanesco.

Blancheer 4 plakjes romanesco gedurende 30 seconden in gezouten water en koel ze af in ijswater.
Breng op smaak met zout, peper en een klein scheutje sesamolie.

Snijd van de andere twee plakken 4 mooie plakken en neem de restjes om op het bord te leggen.

Haal de makreelfilets uit de marinade, halveer de filets en snijd 4 of 5 stukken, afhankelijk van de grootte van de filet.
Bak de filets lichtjes aan met de chalumeau en ook de plakjes romanesco.

Vang de marinade op en voeg de mirin toe voor de dressing.

Schik het bord, en doe de vinaigrette erover en wat sesamzaadjes om het af te maken.

 

recipe