{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gebakken sint-jakobsoester met structuren van prei en een crème van reypenaere

Franky Vanderhaeghe
Franky Vanderhaeghe • Hostellerie St. Nicolas
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • Ui
  • prei
  • look
  • aardappel
  • thym
  • laurier
  • gevogeltefond
  • water
  • boter
  • miniprei
  • gezouten boter
  • arachideolie
  • melk
  • kaas
  • kappers
  • pata negra
  • reypenaere
  • poeder van gebrande ui
  • peterselie
  • gekonfijte tomaat
  • spinazie
  • kervel

 

BEREIDING
  • Ga eerst aan de slag voor de vichyssoise. Stoof daarvoor de ui met het wit van de prei en de look samen aan. Voeg ook wat gesneden aardappel, thym en laurier toe en bevochtig dan met gevogeltefond en water. Laat alles een tijdje garen en mix dan in de vitamix, passeer door een zeef en werk af met boter en pezo.
  • Gaar de mini prei in gezouten boter, droog ze af en grill ze.
  • Mix voor de preiolie het groen van de prei in de thermomix met arachideolie, verwarm tot 70°C en laat uitlekken
  • Snij staafjes van de prei en gaar ze in gezouten water met wat boter
  • Kook voor de crème van reypenaere 300 gr melk, 150 gr kaas en 3 gr kappers op, laat het mengsel afkoelen en mix het vervolgens fijn
  • Bak de sint-jakobsoester kort aan.
  • Schik alles op een bord en werk af met volgende garnituren: fijne brunoise van pata negra en reypenaere om op de coquille te strooien, poeder van gebrande ui en peterselie, gekonfijte tomaat, gestoofde spinazie in een ring geduwd en kervel.
recipe
Franky Vanderhaeghe

Franky Vanderhaeghe

Hostellerie St. Nicolas
Veurnseweg 532, 8906 Ieper
T: 057 20 06 22

Plezier en lekker eten. Dat zijn de woorden die een omweg langs het fantastische Hostellerie St. Nicolas in Ieper het beste omschrijven. De chef, Franky Vanderhaeghe, tovert er al 25 jaar perfect afgewerkte gerechten op tafel die klassiek en toch creatief zijn. Zijn twee Michelinsterren zijn daar het perfecte bewijs van. Een vriendelijk onthaal en onberispelijke service onder leiding van echtgenote Sandra, en een wijnkaart om bij weg te dromen ... Dit is gastronomie met een grote G.

Gerelateerd