{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gegrilde bavette met chimichurrisaus en peterselie

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 400 g Ierse bavette
  • 1 bosje kervel/peterselie/bieslook/koriander
  • 1 teentje look
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • 1 verse groene peper
  • Peper en zout
BEREIDING

Begin de bavette te bakken op de barbecue of op een hete grill en vervolgens in de oven gedurende 7 minutes op 150°C naargelang van de dikte van het vlees. 

Plet voor de saus de look en de peper met het zout in de mixer of in de vijzel. Voeg beetje bij beetje peterselie, koriander, bieslook en kervel toe. Giet er, om vlotter te werken, geleidelijk aan het limoensap en wat olijfolie bij. De saus moet een dikke consistentie hebben. 

Snij de bavette in sneetjes et nappeer met de chimichurrisaus. 

Dit is een ideaal zomers gerecht. 

 

Tips: 

  • Laat het vlees op temperatuur komen voor het te grillen.
  • Gebruik voor dit recept het mooie dikke stuk in het midden van de bavette. 
     
recipe