gegrilde fazantenfilet met rode currysaus

Voor de fazant:
- 500 g fazantenfilet
- 4 stengels citroengras (witte gedeelte geraspt en groene gedeelte geplet)
- 1 sl geraspte verse gember
- 1 kl geperste look
- 1 sl vissaus
- 1 sl donkere sojasaus
- 1 kl kurkumapoeder
- 1 kl arachideolie
- snuifje zeezout en peper
Voor de rode currysaus:
- 2 Spaanse pepers in reepjes gesneden
- 1 wortel (in reepjes gesneden en krokant gaar laten koken)
- 100 g prinsessenboontjes (zacht gegaard in kokend water)
- 200 g Parijse champignons
- 1 fijn gesnipperde ui
- 1 kl geperste look
- 2 sl rode curry pasta
- 250 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 sl arachideolie
- 1 sl vissaus
- 1 kl rietsuiker
- snuifje zeezout
- 1 bos koriander
- 100 g verse Aziatische basilicum
Voor de fazant:
- Kerf de fazantenfilet in en kruid ze in een kom met look, gember, citroengras, kurkuma, vissaus, sojasaus, peper, zout en olie en laat 15 minuten trekken.
Voor de currysaus:
- Fruit het groene, geplette gedeelte van het citroengras samen met de look in olie.
- Voeg alle groenten en curry toe.
- Overgiet met water, kokosmelk en laat 5 minuten stoven.
- Kruid met vissaus, zeezout, suiker, roer om en werk af met koriander en basilicum.
Bak de gekruide fazantenfilet goudbruin en gaar in olie of in de oven of op houtskool. Zorg dat de buitenkant krokant is en de binnenkant rosé. Serveer de fazantenfilet in dunne plakjes en doe de currysaus erbij.
Serveer dit gerecht met witte gekookte rijst of stokbrood.