{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gegrilde kip met mafldine, pesto en champignons

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 1 kipfilet 
  • 200 g pasta mafaldine 
  • 125 g champignons 
  • 125 g Lisimo pesto 
  • Enkele blaadjes basilicum 
  • 1 eetlepel pijnboompitjes 
  • Parmezaan 
BEREIDING

Kruid de kipfilet met peper en zout en wrijf hem in met olie. 

Gril de kip langs beide kanten in een grillpan en laat ze vervolgens een zestal minuten verder garen in de oven op 180°C. Laat de kip nog 10 minuten rusten op kamertemperatuur. 

Kook de pasta mafaldine gedurende 2 à 3 minuten al dente in gezouten water (10 g zout per liter water).

Giet de pasta af en meng er direct de pesto onder. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe als het mengen moeilijk gaat. 

Bak ondertussen de champignons aan in olijfolie en kruid af met peper en zout. 

Snij de kip in reepjes en dresseer ze op het bord. Schik de pasta pesto ernaast, garneer met de champignons en werk af met basilicum en wat geroosterde pijnboompitten. Werk indien gewenst af met parmezaan. 

 

 

recipe