{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gegrilde pladijs met pompoencrème en sesam

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 200 g  pladijsfilets
  • 75 g pompoen
  • 15 g gezouten boter
  • 6 cl melk
  • ½ el honing
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 3 g gegrilde sesamzaadjes
BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Leg de pompoenstukjes in een ovenschotel en verdeel er 10 g boter en de honing over. Laat 40 tot 45 minuten garen in de warme oven. Doe de gare pompoenstukjes en de melk in een mixer en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout. Verhit olijfolie in een hete pan of op een bakplaat en bak de pladijs aan beide kanten. Zet het vuur wat lager en voeg de resterende boter toe. Overgiet regelmatig met de gesmolten boter tot de vis gaar is. Serveer de pladijsfilets met een lepel pompoencrème erbij en strooi er de sesamzaadjes over.

recipe