Gekonfijte aardpeer met Yuzu condiment en ajo blanco van zonnebloempit

- 4 aardperen
- Yuzu
- Koolzaadolie
- Suiker
- Boter
- Zonnebloempitten
- Knoflook
- Groentebouillon
- Azijn
- Peper en zout
Schil de aardperen en snij ze in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs in een diepe ovenschaal. Kruid met zout en zet het onder met koolzaadolie. Dek af en konfijt in de oven op 150°C. Laat daarna afkoelen.
Blancheer de schillen van de yuzu 2 maal. Mix de schillen met het vruchtvlees van de yuzu. Breng in evenwicht met een schepje suiker en wat zout en een nootje boter. Passeer door een fijne zeef.
Rooster de zonnebloempitten in de oven. Mix de pitten met 1 teentje knoflook, groentebouillon, zout en wat azijn tot een smeuïge crème. Passeer die door een fijne zeef.
Snij de aardpeer in een mooi vierkant stukje, decoreer met het condiment. Werk af met de geroosterde zonnebloempitten.
Serveer de ajo blanco aan tafel.