{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gekonfijte aardpeer met Yuzu condiment en ajo blanco van zonnebloempit

Nicolas Decoedt
Nicolas Decoedt • Humus x Hortense
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 aardperen
  • Yuzu
  • Koolzaadolie
  • Suiker
  • Boter
  • Zonnebloempitten
  • Knoflook
  • Groentebouillon
  • Azijn
  • Peper en zout
BEREIDING

Schil de aardperen en snij ze in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs in een diepe ovenschaal. Kruid met zout en zet het onder met koolzaadolie. Dek af en konfijt in de oven op 150°C. Laat daarna afkoelen.

 

Blancheer de schillen van de yuzu 2 maal. Mix de schillen met het vruchtvlees van de yuzu. Breng in evenwicht met een schepje suiker en wat zout en een nootje boter. Passeer door een fijne zeef.

 

Rooster de zonnebloempitten in de oven. Mix de pitten met 1 teentje knoflook, groentebouillon, zout en wat azijn tot een smeuïge crème. Passeer die door een fijne zeef.

 

Snij de aardpeer in een mooi vierkant stukje, decoreer met het condiment. Werk af met de geroosterde zonnebloempitten.

 

Serveer de ajo blanco aan tafel.

recipe
Nicolas Decoedt

Nicolas Decoedt

Humus x Hortense
De Vergniesstraat 2, 1050 Brussels
T: 0474 65 37 06

Als je groenten wilt laten schitteren in een reeks volledig vegetarische gerechten, bij wie klop je dan aan? Bij Nicolas Decloedt, de briljante chef-kok van Humus x Hortense, natuurlijk! Naar het voorbeeld van enkele grote namen in de gastronomische wereld – Alain Passard of Daniel Humm om er maar twee te noemen – serveert hij in zijn restaurant in Brussel vlees noch vis. Met zijn intelligente en geëngageerde keuken oogst Nicolas lof bij recensenten uit de hele wereld en verwent hij de smaakpapillen van zijn klanten zonder een fanatieke visie op te dringen. Als we het hebben over Humus x Hortense mogen we zeker sommelière Caroline Baerten, de andere helft van dit unieke duo in de Belgische horecawereld, niet vergeten. Zij staat, naast de wijnselectie, ook in voor de creatie van alle botanische mocktails en cocktails. De focus ligt op het verminderen van afval door in de dranken gebruik te maken van het deel van het ingrediënt dat niet in het gerecht gebruikt wordt.

Gerelateerd