{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gelakte knolselder met uiencreme en saus van gefermenteerd rood fruit 

Nicolas Decoedt
Nicolas Decoedt • Humus x Hortense
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • Knolselder
  • Enkele uien
  • Aardappelpuree
  • Een gastrique
  • Puree van rood fruit
  • Hazelnootboter
  • Donkere miso
  • Peper en zout
BEREIDING

Schil de knolselder en snij in twee. Bak die afgedekt in de oven op 200°C tot die gaar is. Snij die vervolgens in tot de helft. 

 

Snij de uien fijn en rooster ze in een kookpot. Mix ze fijn met wat zout en meng met aardappelpuree om een smeuïge textuur te bekomen. 

 

Neem een gastrique voor de saus en meng die met puree van gefermenteerd rood fruit, monteer met hazelnootboter en breng op smaak met zout. 

 

Voor de afwerking: lak de knolselder meerdere keren (tijdens het roosteren) met een lak op basis van een geroosterde groentebouillon en donkere miso. Rooster die tot de knolselder mooi gekleurd is. Serveer met de uienpuree en serveer de saus aan tafel.

recipe
Nicolas Decoedt

Nicolas Decoedt

Humus x Hortense
De Vergniesstraat 2, 1050 Brussels
T: 0474 65 37 06

Als je groenten wilt laten schitteren in een reeks volledig vegetarische gerechten, bij wie klop je dan aan? Bij Nicolas Decloedt, de briljante chef-kok van Humus x Hortense, natuurlijk! Naar het voorbeeld van enkele grote namen in de gastronomische wereld – Alain Passard of Daniel Humm om er maar twee te noemen – serveert hij in zijn restaurant in Brussel vlees noch vis. Met zijn intelligente en geëngageerde keuken oogst Nicolas lof bij recensenten uit de hele wereld en verwent hij de smaakpapillen van zijn klanten zonder een fanatieke visie op te dringen. Als we het hebben over Humus x Hortense mogen we zeker sommelière Caroline Baerten, de andere helft van dit unieke duo in de Belgische horecawereld, niet vergeten. Zij staat, naast de wijnselectie, ook in voor de creatie van alle botanische mocktails en cocktails. De focus ligt op het verminderen van afval door in de dranken gebruik te maken van het deel van het ingrediënt dat niet in het gerecht gebruikt wordt.

Gerelateerd