Recept
Gemarineerde kippenbil, koolrabi, mierikswortel

Laurens Snykers • Restaurant Zoethout
DIT HEB JE NODIG
(voor 4 personen)
- 4 kippenbillen
- 1 koolrabi
- 250 g mierikswortelpasta
- 2 citroengrasstengels
- 1 teentje look
- 1 liter melk
- Bronzen venkel
BEREIDING
- De kippenfilets kruiden met peper, zout, anijszaad, olijfolie en kippenkruiden, deze garen onder aluminiumfolie gedurende 90 minuten op 135° celsius.
- De mierikswortelpasta kort stoven op het vuur, voeg hierbij het fijngesneden citroengras en de look. Achteraf blussen met de melk.
- De koolrabi poffen in aluminiumfolie gedurende 30 min op 175° celsius.
- De linten koolrabi op bord schikken en afwerken met de verse kruiden, de kippenbil bij in het kommetje leggen en afwerken met de mierikswortel espuma.
- Gebruikt de verzuring en bronzenvenkel als afwerking voor het geheel.