{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gemarineerde kippenbil, koolrabi, mierikswortel

Laurens Snykers
Laurens Snykers • Restaurant Zoethout
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 kippenbillen 
  • 1 koolrabi 
  • 250 g mierikswortelpasta 
  • 2 citroengrasstengels
  • 1 teentje look  
  • 1 liter melk 
  • Bronzen venkel 
BEREIDING
  • De kippenfilets kruiden met peper, zout, anijszaad, olijfolie en kippenkruiden, deze garen onder aluminiumfolie gedurende 90 minuten op 135° celsius.
  • De mierikswortelpasta kort stoven op het vuur, voeg hierbij het fijngesneden citroengras en de look. Achteraf blussen met de melk.
  • De koolrabi poffen in aluminiumfolie gedurende 30 min op 175° celsius.
  • De linten koolrabi op bord schikken en afwerken met de verse kruiden, de kippenbil bij in het kommetje leggen en afwerken met de mierikswortel espuma.
  • Gebruikt de verzuring en bronzenvenkel als afwerking voor het geheel. 
recipe
Laurens Snykers

Laurens Snykers

Restaurant Zoethout
Vloeiherkstraat 14, 3830 Wellen
T: 012 64 53

Met zijn amper 28 jaar is Laurens Snykers een van de vier nieuwe chefs van de Belgische JRE in 2017. Na zijn strepen te hebben verdiend bij onder andere Vous lé Vous, opende hij zijn eigen restaurant Zoethout in een prachtige 18de-eeuwse hoeve in Wellen, ten zuiden van Hasselt. Hij kookt met streekproducten, groenten uit zijn eigen moestuin en de gastronomische rijkdommen die Haspengouw te bieden heeft.

Gerelateerd