{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gemarineerde makreel, geroosterde komkommer, dragonijs

Laure Genonceaux
Laure Genonceaux • Brinz’l
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 makreelfilets
  • 90g dragonazijn
  • 60g water
  • 30g suiker
  • 3 biokomkommers
  • 30g room
  • 100g cashewnoten
  • 100g isomalt
  • 1l water
  • 200g dragon
  • 25g melkpoeder
  • 30g verse geitenkaas
BEREIDING
  1. Maak een siroop met het water, de isomalt en het melkpoeder.
  2. Laat afkoelen. Voeg de cashewnoten en dragon toe. Mix in de thermomix.
  3. Voeg een beetje citroensap en zout toe.
  4. Giet alles in een Pacojet.
  5. Snijd 1 komkommer in fijne schijfjes en rooster ze.
  6. Snijd de overige 2 komkommers in blokjes. Laat ze slinken in een lage kookpot met een snufje zout, zet net onder water en werk af met de room. Mix en kruid bij naar smaak.
  7. Maak pickles met het water, de suiker en het azijn.
  8. Marineer de makreelfilets gedurende 10 minuten.
  9. Brand het vel af met een brander.
recipe
Laure Genonceaux

Laure Genonceaux

Brinz’l
Karmelietenstraat 93, 1180 Ukkel
T: 022182332

Brinz’l is ondergebracht in het voormalige restaurant van haar mentor Christophe Hardiquest, van wie Laure Genonceaux jarenlang de rechterhand was. Daar biedt ze sinds kort een soort van ‘neobistroformule’ aan. Ze heeft een lichte keuken, gekleurd door haar afwisselende parcours en haar overzeese roots, wat het bijzonder toegankelijk maakt voor haar gasten. Intense en delicate borden boordevol smaak vertellen een uniek, ontroerend en door en door menselijk verhaal.

Gerelateerd