Recept
Gemarineerde makreel, geroosterde komkommer, dragonijs

Laure Genonceaux • Brinz’l
DIT HEB JE NODIG
(voor 4 personen)
- 4 makreelfilets
- 90g dragonazijn
- 60g water
- 30g suiker
- 3 biokomkommers
- 30g room
- 100g cashewnoten
- 100g isomalt
- 1l water
- 200g dragon
- 25g melkpoeder
- 30g verse geitenkaas
BEREIDING
- Maak een siroop met het water, de isomalt en het melkpoeder.
- Laat afkoelen. Voeg de cashewnoten en dragon toe. Mix in de thermomix.
- Voeg een beetje citroensap en zout toe.
- Giet alles in een Pacojet.
- Snijd 1 komkommer in fijne schijfjes en rooster ze.
- Snijd de overige 2 komkommers in blokjes. Laat ze slinken in een lage kookpot met een snufje zout, zet net onder water en werk af met de room. Mix en kruid bij naar smaak.
- Maak pickles met het water, de suiker en het azijn.
- Marineer de makreelfilets gedurende 10 minuten.
- Brand het vel af met een brander.