{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gerookte zalm met ponzuvinaigrette, rollade van noordzeekrab en avocadopuree

Chef Magazine
Chef Magazine • Metro
DIT HEB JE NODIG (voor 8 personen)
  • 2 sneetjes zalm (chef’s cut), 50 à 60 g
  • 30 g avocadopuree (Native)
  • 1 stukje kroepoek (R&D Food Revolution)
  • 1 eetlepel (15 g) furikake (Yama Foods)

Voor de rollade van krab (8-10 personen):

  • 200 g krabbenvlees (Chatka king crab 40/60)
  • 50 g mayonaise 
  • 1 eetlepel (15 g) furikake (Yama Foods)
  • zeste van 1 limoen 
  • 1 snede komkommer (in de lengte gesneden)

Voor de zalmvinaigrette  (10-12 personen):

  • 75 ml dashi-iri ponzu
  • 10 ml kafirolie (Valderrama)
  • 100 ml sojaolie 
  • 20 ml limoensap 

 

BEREIDING

BEREIDING ROLLADE VAN KRAB

  • Weeg de krab en de mayonaise af en voeg de furikake en de limoenzeste toe.
  • Meng zorgvuldig.
  • Wikkel de komkommersnede rond de krabsla om een mooie rollade te maken.

BEREIDING ZALMVINAIGRETTE 

  • Weeg alles af en meng goed.
  • Bewaar de vinaigrette in een knijpfles.
  • Schud goed voor gebruik. 

BEREIDING ZALM EN AVOCADOPUREE

  • Doe de avocadopuree in een spuitzak of knijpfles.
  • Verwarm een frituurpan op 180°C en frituur de kroepoek tot hij na 5 à 8 seconden mooi poft. Kruid de kroepoek met zout.

DRESSEREN VAN HET BORD

  • Leg de zalm op het bord en schik de rollade van krab erbij.
  • Spuit een toefje avocadopuree op het bord.
  • Besprenkel met de zalmvinaigrette.
  • Schik de kroepoek erbij.
recipe