{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Geroosterde pompoen, pompoenbisque en gerookte koningsoesterzwam, citroentijm 

Nicolas Decoedt
Nicolas Decoedt • Humus x Hortense
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 (gewone) pompoen
  • Pompoenpitolie
  • Ui
  • Oesterzwam
  • Cognac
  • Vermouth
  • Groentebouillon
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • Knoflook
  • Dragon
  • Boter
  • Sojalecithine
  • Peper en zout
BEREIDING

Rooster pompoen met ui voor de bisque in een grote kookpot. Blus met cognac en vermouth. Voeg groentebouillon toe samen met wat tijm, rozemarijn, laurier, knoflookteentjes en laat sudderen.

 

Neem van het vuur en laat afkoelen met gesnipperde dragon. Passeer het door een fijne zeef. Breng op smaak met garum van gist, zout en schuim de saus op met sojalecithine en een nootje boter.

 

Rooster de geschilde pompoen in de oven en breng op smaak met wat zout. 

 

Rooster de oesterzwam met een flinke noot gerookte boter en zout in de oven op 200°C. 

 

Rooster wat pompoenpitten in de oven en mix ze tot een grof poeder samen met wat pompoenpitolie. 

 

Voor de afwerking: schuim de saus op en leg die eerst op het bord. Ga dan verder met de geroosterde pompoen, de paddenstoel en de crumble. Eindig met de citroentijm. 

recipe
Nicolas Decoedt

Nicolas Decoedt

Humus x Hortense
De Vergniesstraat 2, 1050 Brussels
T: 0474 65 37 06

Als je groenten wilt laten schitteren in een reeks volledig vegetarische gerechten, bij wie klop je dan aan? Bij Nicolas Decloedt, de briljante chef-kok van Humus x Hortense, natuurlijk! Naar het voorbeeld van enkele grote namen in de gastronomische wereld – Alain Passard of Daniel Humm om er maar twee te noemen – serveert hij in zijn restaurant in Brussel vlees noch vis. Met zijn intelligente en geëngageerde keuken oogst Nicolas lof bij recensenten uit de hele wereld en verwent hij de smaakpapillen van zijn klanten zonder een fanatieke visie op te dringen. Als we het hebben over Humus x Hortense mogen we zeker sommelière Caroline Baerten, de andere helft van dit unieke duo in de Belgische horecawereld, niet vergeten. Zij staat, naast de wijnselectie, ook in voor de creatie van alle botanische mocktails en cocktails. De focus ligt op het verminderen van afval door in de dranken gebruik te maken van het deel van het ingrediënt dat niet in het gerecht gebruikt wordt.

Gerelateerd