Gevulde lamsschouder
- 1 lamsschouder
- 500 g spelt
- 5 blaadjes verse laurier
- 500 g farce van varken en kalf
- Peper en zout
- 1 l vloeibare kalfsjus
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Grove mosterd
Ontbeen het platte gedeelte van de lamsschouder. Kruid de vleesfarce en de binnenkant van de lamsschouder. Vul dan de schouder op met de farce et gebruik keukentouw om hem op te binden als een gebraad. Braad de schouder in een stoofpan. Voeg, wanneer beide zijden mooi aangebakken zijn, de fijngehakte ui toe en laat aanstoven in het vet van het vlees. Voeg nu de 3 geplette teentjes knoflook en laurier toe, samen met 1 liter kalfsjus en zet gedurende 45 minuten tot 1 uur in een oven van 150°C.
Kook de spelt in gezouten water met een blaadje laurier. Kruid hem daarna af met een klontje boter et verse laurier. Snij het vlees in sneetjes en overgiet met de saus zoals bij een gebraad. Werk af met de grove mosterd.
Tip :
Het opbinden is erg belangrijk om de farce vast te zetten in de schouder en om het vlees sappig te houden.