Recept
Griet, verse kruiden uit de tuin, jus van sperziebonen

Thomas Troupin • La Menuiserie
DIT HEB JE NODIG
(voor 4 personen)
- 4 grietfilets
- 300 g zout
- 100 g suiker
- erwten
- 16 dunne schijfjes courgette
- 20 g fijngesneden sjalot
- 60 g verjus
- boter
- 500 g sperziebonen van Longfaye
- 300 g wilde appel
- venkel
- Agastache bladeren
- waterpeper
- gedroogd Agastache poeder
BEREIDING
- Bedek de grietfilets met zout en suiker. Laat ze 8 min rusten, spoel af en zet ze 5 uur in de koelkast.
- Leg de vis in een chafing dish en laat zacht worden onder de warmtelamp.
- Laat de sjalotten samen met de verjus inkoken. Voeg de erwtjes, courgette, boter en de blaadjes van de dropplant toe en laat het geheel smoren in boter.
- Haal net voor het opdienen de bonenjus en de appelen uit de koelkast. Kruid bij.
- Schik de in boter gesmoorde groenten op de vis. Werk af met de blaadjes van de dropplant en de waterpeper.
- Serveer op het laatste moment de jus.