{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Hazenpaté, veenbessen, zuurdesem, ui, granaatappel

Julie Baekelandt
Julie Baekelandt • De Mechelse Koekoek
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 200 g hazenpate
  • 100 g veensbes
  • 50 g suiker
  • 5 cl rode wijn
  • Peper
  • Zout
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 ajuin
  • 1 dl chardonny azijn
  • 1 granaatappel
  • 2 walnoten
  • 100 g spruiten
  • 200 g room
  • 1 blaadje gelatine
  • 60 g eiwit
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
BEREIDING

Kook de veenbes met de suiker en rode wijn op!

Mix fijn en doe door een zeef.

Laat de gelatine weken en voeg toe aan de veenbes. Laat afkoelen in de frigo en mix daarna fijn tot een gladde massa.

Snij de 4 toasten in gewenste vorm, leg op een bakplaat en strijk in met geklaarde boter.

Bak 4 min af in een oven op 180°c.

Schil de ajuin en snij in fijne ringen, bloem en bak af in een frituur op 180°c tot ze mooi goudbruin zijn. Doe er een beetje zout over.

Snij de granaatappel middendoor en klop met een lepel op de schil zodat de bolletjes eruit vallen, marineer daarna met wat chardonnay azijn.

Kraak de walnoot open met een notenkraker en haal de noot er mooi uit.

Voor de chibouste van spruitjes:

Kook de spruitjes plat in gezouten water en koel daarna af in ijswater voor de kleur.

Mix de spruitjes fijn en haal door een fijne zeef.

Laat een kleein beetje room opkoken en doe er de geweekte gelatine bij.

De rest van de room en eiwit opkloppen en mengen met de gelatine en de spruitjes .afkruiden met peper en zout. In vormpjes doen en in diepvries steken.

Dresseer op bord!

recipe
Julie Baekelandt

Julie Baekelandt

De Mechelse Koekoek
Molenberg 14, 9630 Zwalm
T: 055 49 51 12

Lady Chef of the Year Julie Baekelandt is een van de sterren van de nieuwe gastronomische golf in Vlaanderen. Ze stond in de keuken bij Wout Bru en Seppe Nobels, was lid van het collectief Jong Keukengeweld en raakte bekend als chef-kok van restaurant C-Jules in Zottegem. Als een van de namen op kookzender Njam nam haar naamsbekendheid alleen nog maar toe. We vinden haar tegenwoordig terug aan het fornuis van De Mechelse Koekoek in Zwalm, waar ze langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen een perfect staaltje bistronomie aan de man brengt.

Gerelateerd