{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Hert, schorseneren, walnoot en kweepeer

Ken Verschueren
Ken Verschueren • Tinèlle
DIT HEB JE NODIG (voor 10 personen)
  • 1 tomahawk van hert per persoon
  • 120 g boter
  • 20 g walnoten
  • 20 g hazelnoten
  • 20 g geroosterde cacaokernen
  • 20 g pistachenoten
  • 1 potje kweeperengelei of crème van kweeperen
  • 120 g gezouten boter
  • 20 g jeneverbessen en een bussel gedroogd boerenwormkruid
  • 1 kg schorseneren
  • 2,5 l wildfond van hert

Voor de saus:

  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml porto
  • 80 g bietensap
  • 40 g gezouten boter
BEREIDING

Gril het hertenvlees en laat het daarna 2 minuten verder garen in de oven op 185°C. Rook vervolgens het vlees met de jeneverbessen en het gedroogde boerenwormkruid. Lak de schorseneren met wat boter en werk af met een crunch van walnoten, hazelnoten en cacaokernen, en een dotje kweepeer. 

Saus

Laat de fond van hert samen met de rode wijn en de porto inkoken tot de gewenste smaak en dikte. Werk af met bietensap en ijskoude gezouten boter.

 

recipe
Ken Verschueren

Ken Verschueren

Tinèlle
Goswin de Stassartstraat 90, 2800 Mechelen
T: 015 63 68 61

Ken Verschueren, voormalig souschef van ’t Oud Sluis, had een sterrenrestaurant in Beerzel en opende in september 2019 de deuren van Tinèlle in Mechelen. Ken werd als één van de opkomende jonge talenten geselecteerd voor de imagocampagne ‘Jong Keukengeweld 2014’. 

Gerelateerd