{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Hertenragout

Chef Magazine
Chef Magazine • Metro
DIT HEB JE NODIG (voor 10 personen)

Marinade van hert

  • 2 kg hertenvlees
  • 750 ml rode wijn
  • 250 ml port
  • Tijm / laurier / look

Hertenragout

  • 50 g boter
  • 5 rode uien in stukken
  • 50 g bloem
  • het gemarineerde hertenvlees (drooggedept)
  • 1 l water
  • de hertenmarinade
  • 40 g Knorr wildpasta
  • 100 g Knorr Gourmetpoivrade
  • 150 g peperkoek in blokjes
  • 75 Tierentijn mosterd

 

  • Kroketten Metro Chef
  • Witloofslaatje (witloof – groene appel – yoghurt )
BEREIDING

Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg bloem toe en laat even meestoven. Voeg het water en de marinade toe en meng goed. Doe er dan de wildpasta en poivrade van Knorr bij en breng alles zachtjes aan de kook. Kruid ondertussen het vlees en bak het aan in een pan. Doe het vlees daarna bij de saus, samen met de mosterd en de peperkoekblokjes. Laat de stoverij een uur tot anderhalf uur zachtjes koken. Kruid zo nodig bij en fris eventueel op met wat azijn. Serveer met Metro Chef kroketten en een witloofslaatje met groene appel en yoghurt.

recipe