{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Kalfskop, bosduif, kroketje van bosduif, pickles, kwarteleidooier

Julie Baekelandt
Julie Baekelandt • De Mechelse Koekoek
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 200 g kalfskop
  • 8 bosduif filet
  • 2 eieren
  • 250 g panko
  • 100 g bloem
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 g boter
  • 200 g wildfond
  • 2 sjalotten
  • 100 g pickles
  • 4 kwarteleieren
  • 4 honing tomaten
  • 4 appelkappers
  • 3 advocado’s
  • 2 teentjes look
  • 1 lemoen
  • 3 dl room
  • Peper
  • Zout
  • 4 radijzen
  • 100 g parmezaan
  • 200 g melk
  • 4 g kappa
  • 1 brioche brood
  • Snuifje suiker
  • 2 takjes thym
  • 1 dl olijf olie
  • Scheutje azijn
BEREIDING

Snijd de kalfskop in mooie balkjes.

 

Bak de bosduif filets aan in een klontje boter en kruid af met met peper en zout.

 

Hak de 4 filets van bosduif fijn en bak nog eens aan in een klontje boter. Week de blaadjes gelatine. 

Voeg de wildfond, gelatine en een scheutje room toe.

Kook gedurende 8 min door op een laag vuurtje. Giet in een vorm en laat afkoelen in de frigo.

Snijd mooie blokjes van de pate en bloem. Klop de eieren en paneer de pate met de eieren en daarna de panko. Bak af in een frituur 2 min op 180°c

Pocheer de kwarteleitjes in water met scheutje azijn.

Konfijt de honing tomaatjes in de oven met suiker, look, thym en olijfolie en peper en zout 4 min op 180°c.

recipe
Julie Baekelandt

Julie Baekelandt

De Mechelse Koekoek
Molenberg 14, 9630 Zwalm
T: 055 49 51 12

Lady Chef of the Year Julie Baekelandt is een van de sterren van de nieuwe gastronomische golf in Vlaanderen. Ze stond in de keuken bij Wout Bru en Seppe Nobels, was lid van het collectief Jong Keukengeweld en raakte bekend als chef-kok van restaurant C-Jules in Zottegem. Als een van de namen op kookzender Njam nam haar naamsbekendheid alleen nog maar toe. We vinden haar tegenwoordig terug aan het fornuis van De Mechelse Koekoek in Zwalm, waar ze langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen een perfect staaltje bistronomie aan de man brengt.

Gerelateerd