Recept
Sot-l'y-laisse van kip met langoestinestaarten en groene-aspergespunten
DIT HEB JE NODIG
(voor 1 persoon)
- 80 g langoestinestaarten
- 50 g sot-l’y-laisse
- 1 mespunt Verstegen sesamzaad
- 1 koffielepel boekweit
- 1 koffielepel Valderrama smoked oil
- 1 eetlepel Kikkoman terriyaki glaze
- 1 koffielepel en 1 eetlepel drinkazijn Thai basil
- 30 g groene-aspergepunten (3 tips)
- 1 mespunt bieslook
- Limoen naar smaak (1/8 per persoon zou moeten volstaan)
BEREIDING
- Maak een tartaar van de langoestinestaarten en meng er de bieslook, smoked oil, wat drinkazijn Thai basil en een klein scheutje limoensap onder.
- Snij de asperges in schijfjes en marineer ze in de drinkzijn. Flambeer de puntjes met de bunsenbrander.
- Bak de sot-l’y-laisse aan en gebruik de terriyaki met een scheutje limoensap om het vlees te lakken.
- Voor de afwerking: vul een rond vormpje met de langoestinetartaar, strooi er wat sesamzaad over, dresseer de aspergeschijfjes en -punten erop en eindig met een stuk sot-l’y-laisse. Werk af met de gepofte boekweit en zeste van limoen.