{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Konijn met geuze

Thomas Debelder
Thomas Debelder • 3 Fonteinen
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 konijn
  • 1 flesje Oude Geuze 37,5cl
  • 2 uien
  • 200g cassonade
  • Enkele blaadjes laurier en thijm
  • Peper en zout
  • Mondamin voor de binding
BEREIDING
  1. Het konijn versnijden en ontdoen van het hoofd. De lever en het hart bewaren.
  2. Het konijn aanbakken in geklarifieerde boter en apart zetten.
  3. Ui grof snijden en aanstoven in boter in een stoofpot.
  4. Hart en lever eventjes aanstoven en daarna het konijn toevoegen.
  5. Besprenkelen met de bruine suiker.
  6. Oude Geuze toevoegen en laten sudderen.
  7. Thijm en laurier toevoegen en afkruiden met peper en zout.
  8. Opbinden met mondamin.
recipe
Thomas Debelder

Thomas Debelder

3 Fonteinen
Herman Teirlinckplein 3, 1650 Beersel
T: 02 331 06 52

Thomas Debelder kreeg het horecaberoep met de paplepel mee. Letterlijk. Hij groeide op in de woning boven de zaak die zijn grootvader in 1953 overnam. Na zijn studies hotelmanagement ging hij aan de slag bij 3 Fonteinen, eerst in de zaal en later in de keuken, waar hij het roer overnam van zijn moeder Trees Vergels. Die blijft niettemin het hart en de ziel van de zaak en houdt nog steeds streng toezicht op de gerechten uit het Belgische repertoire die het restaurant groot hebben gemaakt.

Gerelateerd