{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Koteletjes met picklessaus

Maurice de Jaeger
Maurice de Jaeger • Sensum
DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)

Voor de gemarineerde komkommer: 

  • 7g zout
  • 70cl witte azijn
  • 70cl suiker
  • 3,5el mosterd zaad
  • Mespunt kurkuma
  • ¼ gesnipperde ui

Voor de gemarineerde bloemkool & sjalot

  • 200cl water
  • 100cl sushi
  • 10cl witte azijn

Voor de kortelet

  • Zelf te bepalen per persoon
BEREIDING
  1. Kook de marinades op
  2. Giet ze nadien over de gesneden groeten
  3. Laat minstens 24uur marineren
  4. Verwijder het vet van het vlees
  5. Bak dit eerst in de pan
  6. Bak nadien het vlees dat je rijkelijk bedruipt met opgeschuimde boter
  7. Laat het vlees even rusten na het bakken, zodat de sappen in het vlees blijven en zo zijn zachtheid behoudt
recipe
Maurice de Jaeger

Maurice de Jaeger

Sensum
Kortrijksesteenweg 1026, 9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +3292461146

Pure C, Oud Sluis en Bartholomeus... Maurice de Jaeger en Deborah Hellburg konden zich geen mooiere start van hun carrière dromen. Maar écht naam begon het Nederlandse duo pas te maken met hun Brasa Grill in Knokke. Na die ervaring en een omwegje langs Spanje van drie jaar streken ze terug neer aan de kust, waar ze met Vinum & Sensum een tweeledig concept van wijnbar/restaurant opstartten. Dat was meteen een schot in de roos, waardoor ze het idee nu doortrekken naar Gent, waar ze een nieuwe zaak uit de grond stampen in een volledig gerenoveerd voormalig ziekenhuis. Ze serveren er een creatieve en lekkere keuken in een prachtig kader en een bijzonder uitgebreide selectie wijnen die per glas worden geschonken.

Gerelateerd