{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Kroket van boutjes van haantje, mousseline Flandrien Grand Cru, vin jaune

Martijn Defauw
Martijn Defauw • Rebelle
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • Bloem
  • Boter
  • Kippenvlees van bouten afgekookt
  • Gelatine
  • Zout
  • Kipkruiden
  • Vin jaune (op laatste rauw erbij)
  • Kippenbouillon
BEREIDING

Roux maken van bloem en boter. Beslag maken met bouillon en alle overige ingrediënten toevoegen voor kroketbeslag. Paneren en frituren op 190°.


• Gemalen flandrien
• Boter
• Eigeel
• Vin jaune
• Room


Alles in thermomix op stand 6, 80° en laten draaien tot er binding is.

recipe
Martijn Defauw

Martijn Defauw

Rebelle
Rekkemsestraat 226, 8510 Kortrijk
T: 056 21 94 50

In 2019 ontving Martijn Defauw de prijs voor het beste dessert van het jaar van de Gault & Millaugids voor zijn pandanrijst. Een perfecte samenvatting van de manier waarop deze dertiger werkt: hij grijpt terug naar klassieke combinaties waarmee hij vervolgens op een creatieve manier aan de slag gaat, geïnspireerd door de Japanse keuken. Zijn pure en intense, pretentieloze maar altijd nauwkeurige keuken maakt hem tot een van de rijzende sterren aan het Belgische culinaire firmament.

Gerelateerd