Recept
Lamsschouder gemarineerd in honing en venkel
DIT HEB JE NODIG
(voor 4 personen)
- 1 lamsschouder
- 1 pot honing
- 30 g venkelzaad
- 2 knollen verse venkel
- 60 g yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 citroenen
- Libanees brood
- Olijfolie
- Fleur de sel
- Peper en zout
BEREIDING
Ontbeen de volledige lamsschouder en snij elke spier los.
Meng voor de marinade de yoghurt met het geplette teentje knoflook, peper en zout, honing en venkelzaad. Maak met een mes enkele inkervingen in het vlees en zet het onder in de marinade. Snij vervolgens de venkel fijn met de mandoline en meng die met de olijfolie, het grof zout en de citroenzeste.
Bak het vlees op een zeer hete grill en laat verder garen op de barbecue op lage temperatuur of in een oven van 140°C gedurende 20 minuten.
Snij na de volledige gaartijd het vlees in fijne stukken en giet er de marinade over.
Dien op met de gemarineerde venkel en het Libanees brood.