Lamszwezerik in bladerdeeg
- 2 lamszwezeriken
- 200 g spinazie
- 20 g graanmosterd
- 2 vellen bladerdeeg
- 500 g Parijse champignons
- 100 g boter
- 1 eigeel
- Tijm
- Look
- Peper en zout
Pocheer de zwezeriken 5 minuten in gezouten water om ze steviger te maken en het vliesje te verwijderen. Braad ze dan aan in boter met knoflook en tijm. Maak in dezelfde boter een duxelle van champignons. Stoof de spinazie aan en meng met de duxelle. Je kan dit mengsel een dag op voorhand maken.
Laat de basis voor de vulling goed uitlekken, zodat de bladerdeegbodem niet vochtig wordt. Snij een ronde bodem uit het bladerdeeg en leg royaal wat vulling in het midden. Voeg vervolgens de lamszwezerik toe, smeer de randen van de bodem in met eigeel en dek af met het bladerdeeg.
Bestrijk het bladerdeeg met eigeel zodat het een mooie bruine kleur krijgt en bak 15 minuten in de oven op 200°C. Serveer met een beetje kalfsjus en een frisse salade.