{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Maïskip met gebakken witlof, gekonfijte aardappel en romige mosterdsaus

DIT HEB JE NODIG (voor 10 personen)
  • 10 st maïskipfilet met vel en vleugel
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 30 g geklaarde boter
  • 10 st witlof
  • 40 g boter
  • 0,5 dl sinaasappelsap
  • 10 st aardappelen, vastkokende
  • 4 g Knorr Primerba Knoflook
  • 300 g geklaarde boter
  • 3 dl Knorr Garde d’Or Mosterdsaus
  • 80 g ingemaakt mosterdzaad
  • 2 st roodlof
  • 1 bosje waterkers
  • ½ bakje Zorri Cress
BEREIDING

Maïskip
Maak de kipfilets schoon en kruid ze met zout en peper. Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie. Gaar ze gedurende 40 minuten op 68ºC in de combi-steamer. Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.

Witlof
Maak het witlof schoon en doe het in een passende vacuümzak. Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm. Kook het witlof op 92˚C ca. 30 minuten in de combi-steamer. Haal het witlof uit het vacuüm, halveer ze en bak aan beide kanten in wat geklaarde boter.

Aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline in plakjes. Zet ze tegen elkaar aan in een passend bakblik, ingesmeerd met de Knorr Primerba Knoflook. Kruid ze met zout en peper en zet ze onder met de warme geklaarde boter. Gaar ze in de oven op ca 175˚C gedurende ca. 18 minuten.

Saus
Verwarm de Knorr Garde d’Or Mosterdsaus.

Opmaak
Snijd de maïskip en verdeel ze samen met de witlof en de aardappelen over de borden. Schep het mosterdzaad erbij en garneer met wat gesneden roodlof en de kruiden. Maak het geheel af met de mosterdsaus en eventueel wat gebakken broodkruim.

 

Mosterdsaus verschillende bereidingen (incl. hierboven)

1) Ingrediënten

2,5 dl Knorr Professional Kippenjus

1 dl kookroom

2 g Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook

0,5 g kurkuma

15 g Amora mosterd

15 g grove mosterd

5 g Knorr Blanke Roux

Breng alle ingrediënten met uitzondering van de Knorr Blanke Roux aan de kook.

Kook de saus gedurende 15 minuten rustig door.

Voeg al roerend de Knorr Blanke Roux toe en kook nog een paar minuten door.

 

2) Ingrediënten

0,5 dl kookroom

3 dl water

2 g Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook

0,5 g kurkuma

15 g Amora mosterd

15 g grove mosterd

5 g Knorr Blanke Roux

25 g Knorr Witte Saus

 

Breng alle ingrediënten met uitzondering van de witte basissaus aan de kook.

Voeg al roerend de Knorr Witte Saus toe en kook nog een paar minuten door.

recipe