Massaman Kai

3 eetlepels Massaman curry pasta
300 gr kipfilet versneden (of mager boutvlees)
500 ml verse kokosmelk (of een goeie kwaliteit uit blik)
1 grote witte ui
6 niet te grote vastkokende aardappels
6 blaadjes laurier
1 eetlepel tamarine
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels geroosterde pindanoten
1/2 eetlepel palmsuiker
scheutje zonnebloemolie
Verhit de olie in een kom en bak de currypasta tot die lekker begint te geuren en lichtjes verkleurt.
Voeg de kokosmelk toe en roer tot de pasta oplost. Leg de stukjes kip, versneden ui (losse ringen en losgemaakte kwartjes), aardappelen en laurier in de curry en laat langzaam koken.
Voeg de kruiding toe: suiker, vissaus, tamarine.
Check de gaarheid van de kip en de aardappelen en leg de geroosterde pindanoten in de curry. Nog even kort laten koken en klaar om te serveren en te sharen.