{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Massaman Kai

Dokkoon Kapueak
Dokkoon Kapueak • Boo Raan
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

3 eetlepels Massaman curry pasta

300 gr kipfilet versneden (of mager boutvlees)

500 ml verse kokosmelk (of een goeie kwaliteit uit blik)

1 grote witte ui

6 niet te grote vastkokende aardappels

6 blaadjes laurier

1 eetlepel tamarine

1 eetlepel vissaus

3 eetlepels geroosterde pindanoten

1/2 eetlepel palmsuiker

scheutje zonnebloemolie

BEREIDING

Verhit de olie in een kom en bak de currypasta tot die lekker begint te geuren en lichtjes verkleurt. 

Voeg de kokosmelk toe en roer tot de pasta oplost. Leg de stukjes kip, versneden ui (losse ringen en losgemaakte kwartjes), aardappelen en laurier in de curry en laat langzaam koken. 

Voeg de kruiding toe: suiker, vissaus, tamarine. 

Check de gaarheid van de kip en de aardappelen en leg de geroosterde pindanoten in de curry. Nog even kort laten koken en klaar om te serveren en te sharen. 

recipe
Dokkoon Kapueak

Dokkoon Kapueak

Boo Raan
Edward Verheyestraat 17, 8300 Knokke-Heist
T: 0476 30 30 48

We spreken vaak van een sprookje als we het hebben over het verhaal van Dokkoon Kapueak, de jonge chef van Boo Raan in Knokke. Afkomstig uit de provincie Ubin Ratchathani, in het oosten van Thailand, bewoog ze zich bijna onopgemerkt naar het firmament van de Belgische gastronomie. Ze won in 2021 de eerste Michelin-ster die ooit werd toegekend aan een Thais restaurant in België. . Met haar zakenpartner Patrick De Langhe wist ze zowel het publiek als de critici te verleiden zonder de culinaire traditie van haar land op te offeren. Even authentiek als genereus, nodigt het menu ons uit om te reizen, met een sfeer van gezelligheid en menselijke warmte.

Gerelateerd