{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Millefeuille van bladerdeeg en quenelle van mascarponeparfait 

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 500 ml Debic crème brûlée
  • 2 gelatineblaadjes
  • 45 g boter
  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 30 g praliné
  • 300 ml Debic parfait
  • 100 g mascarpone
  • 40 g duindoornbespuree
  • Sap van 1 limoen
  • 200 g suiker
  • 25 g glucose
  • 250 ml Debic room 20%
BEREIDING

Crème au beurre praliné

  1. Verwarm de crème brûlée tot net onder het kookpunt.
  2. Voeg de gelatineblaadjes en de 45 g boter toe en laat opstijven in de koelkast.
  3. Klop daarna de pudding op tot een homogene massa.
  4. Voeg beetje bij beetje de 225 g boter op kamertemperatuur toe tot je een mooie luchtige en smeuïge massa verkrijgt.
  5. Werk af met de praliné en bewaar in spuitzakken.

 

Mascarponeparfait

  1. Klop de parfait op tot de stevigheid van slagroom en voeg de mascarpone toe.
  2. Voeg vervolgens de duindoornbespuree en het sap van de limoen toe.
  3. Meng tot een homogene massa, giet in silicone vormpjes en vries in.
  4. Laat voor het opdienen ontdooien op het bord of serveer half bevroren zoals een semifreddo.

 

Karamelsaus

  1. Verwarm de suiker en de glucose tot een karamel.
  2. Giet er dan de room bij en laat 5 minuutjes koken tot een egale saus.
  3. Bewaar op kamertemperatuur of in een spuitflacon.

 

recipe