{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de Vie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 kroepoeks van inktvisinkt 
  • 12 jumbomosselen 
  • gel van Griekse yoghurt 
  • zilte meringues met mosseljus 
  • kapucijnbloem en venecress
  • dille
  • limoen
BEREIDING
  • Bereid de mosselen ‘marinière’ zoals het  hoort en laat ze onmiddellijk afkoelen. Frituur de kroepoeks, dep ze voorzichtig droog en besprenkel ze met wat zout.
  • Maak met de mosseljus een meringue met eiwit en laat die gedurende 4 uur op 80°C uitdrogen in een convectieoven, zet ze opzij in de dehydrator.
  • Bereid een gel met de Griekse yoghurt en de mosseljus en werk op met room. 
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de Vie
Chaussée De Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Olivier is een chef-kok die de lat voor zichzelf en zijn team ontzettend hoog legt. Maar hij is ook en vooral een van de boeiendste chef-koks uit Luik en omstreken. Al elf jaar lang is zijn Ô de Vie, het restaurant dat hij samen met zijn partner Fabienne Caruso oprichtte, een klinkende naam. Hij serveert er ‘straight to the point’ gerechten waarin het product centraal staat, met een onberispelijke techniek die hem er evenwel niet van weerhoudt het geheel met een dikke knipoog te serveren. Zijn gerechten kenmerken zich steevast door een vleugje humor en een visueel uitgesproken identiteit. Mooi en lekker, zoals Olivier Massart, die ook voorzitter is van de Belgische afdeling van de Jeunes Restaurateurs d’Europe, nog maar eens overduidelijk bewijst met vier sprekende voorbeelden tijdens Horecatel.

Gerelateerd