{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Mosselen op Thaise wijze 

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 250 g mosselen
  • 175 g tomaten
  • 5 g look
  • 3 g fijngesneden gember
  • 50 ml bouillon van citroengras
  • 20 g limoen
  • 20 g ui
  • 10 g Thaise basilicum
  • 3 g Spaanse rode peper
  • 5 g lente-ui
  • 5 g koriander
  • olijfolie
  • pezo

Voor de bouillon van citroengras: 

  • 4 stengels citroengras
  • 1 gele ui
  • 8 dunne schijfjes gember
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 l water
  • pezo
BEREIDING

Voor de bouillon van citroengras:

  • Stoof de ui in olijfolie in een kookpot. Plet het citroengras zachtjes en doe alle ingrediënten bij elkaar. Laat even doorkoken en zet het vuur vervolgens zachter. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat ongeveer 40 minuten sudderen. Kruid naar smaak eventueel bij. Zeef het mengsel, plet alle vocht uit de groenten doorheen de zeef.

Voor de mosselen: 

  • Doe voldoende olijfolie in een pot en voeg de ui, look en gember toe tot de ui glazig wordt. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat 5 minuten koken. Giet er de bouillon van citroengras bij met de Thaise basilicum. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 10 minuten sudderen. Pureer tot een glad mengsel en kruid naar smaak bij. Voeg de mosselen toe en kook ze gaar.
    TIP: ook lekker met gele tomaten

recipe