{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Nage van skrei, mosseltjes en nduja 

DIT HEB JE NODIG (voor 8 personen)
  • 1 skreifilet van ongeveer 1 kg
  • 2 kg mosselen
  • 500 g mosselgroenten
  • 3 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • 2 eetlepels nduja worstvlees
  • Sap van 1 citroen
  • 100 g boter
  • 500 g karnemelkpuree (Altoni)
  • Bosje verse kervel
  • 500 g METRO Chef vismixgroenten
  • Peper en zout
BEREIDING

Zout de skrei met 8 g zout op 1 kg vis en laat inwerken. Doe dit 2 uur op voorhand, het kan ook de dag ervoor. De vis is nu klaar om te stomen, het zout hoeft niet afgespoeld te worden. Voorzie ongeveer 140 g vis per persoon als hoofdgerecht.

Voor de saus  
Stoof de mosselgroenten aan in de boter. Voeg de nduja toe en laat meestoven. Voeg dan de mosselen toe en laat die ook even meestoven. Bevochtig met de witte wijn en laat uitkoken.

Voeg dan het water toe en laat de mosselen onder deksel kort verder garen. Zeef dan de mosselen: vang het vocht op en laat het verder inkoken. Kruid eventueel een beetje bij met zout en peper.

Mix vlak voor het opdienen de saus op tot schuim met een staafmixer en voeg eventueel wat extra boter of een scheutje room toe.

Haal de mosselen uit de schelp en hou ze even aan de kant.
Warm de pureerol op in de stomer. Werk hem dan op met de fijngesneden kervel en voeg eventueel een extra klontje boter toe om hem smeuïg te maken.

Stoof de vismixgroenten kort op in wat olijfolie of boter en voeg peper en zout toe.

Je kan ze ook garen door ze te stomen, te wokken of ze te laten opkoken in de saus. Sowieso moeten de groenten niet lang garen, ze zijn zo klaar.

recipe