{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de Vie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 zeebarsfilets 
  • 2 cevenne-uien 
  • 4 jonge wortels 
  • 1 takje loof van bronzen dille 
  • 4 mini broccoli’s
  • 4 lente-uitjes 
  • 1 gel van erwten met druivenpitolie 
  • 1 x poeder van gedehydrateerde erwten
BEREIDING
  • Pekel de vis (10% zout) gedurende minstens 24u. Brand de uien en konfijt ze gedurende 1 uur op 100°C met olie in de oven. Bewaar de olie na het garen.
  • Wrijf de jonge wortelen schoon, pocheer ze eventjes in kokend water en laat ze onmiddellijk afkoelen. Doe hetzelfde met de broccoli en de lente-uitjes.
  • Brand het vel van de vis vluchtig aan de pas. Warm de vis nadien op. Leg hem in een bord met daarover de warme verbande uien, de in stukjes gesneden wortelen, broccoli, lente-uitjes en het loof van bronzen dille.
  • Versier het bord met de erwtengel en giet er met de lepel voorzichtig wat olie van de gekonfijte uien over. Besprenkel met poeder van gedehydrateerde erwten. 
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de Vie
Chaussée De Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Olivier is een chef-kok die de lat voor zichzelf en zijn team ontzettend hoog legt. Maar hij is ook en vooral een van de boeiendste chef-koks uit Luik en omstreken. Al elf jaar lang is zijn Ô de Vie, het restaurant dat hij samen met zijn partner Fabienne Caruso oprichtte, een klinkende naam. Hij serveert er ‘straight to the point’ gerechten waarin het product centraal staat, met een onberispelijke techniek die hem er evenwel niet van weerhoudt het geheel met een dikke knipoog te serveren. Zijn gerechten kenmerken zich steevast door een vleugje humor en een visueel uitgesproken identiteit. Mooi en lekker, zoals Olivier Massart, die ook voorzitter is van de Belgische afdeling van de Jeunes Restaurateurs d’Europe, nog maar eens overduidelijk bewijst met vier sprekende voorbeelden tijdens Horecatel.

Gerelateerd