{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Op het vel gebraden zeebaars, wortelen, geroosterde ui, dille, broccoli, emulsie van erwtjes

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de Vie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 zeebarsfilets 
  • 2 cevenne-uien 
  • 4 jonge wortels 
  • 1 takje loof van bronzen dille 
  • 4 mini broccoli’s
  • 4 lente-uitjes 
  • 1 gel van erwten met druivenpitolie 
  • 1 x poeder van gedehydrateerde erwten
BEREIDING
  • Pekel de vis (10% zout) gedurende minstens 24u. Brand de uien en konfijt ze gedurende 1 uur op 100°C met olie in de oven. Bewaar de olie na het garen.
  • Wrijf de jonge wortelen schoon, pocheer ze eventjes in kokend water en laat ze onmiddellijk afkoelen. Doe hetzelfde met de broccoli en de lente-uitjes.
  • Brand het vel van de vis vluchtig aan de pas. Warm de vis nadien op. Leg hem in een bord met daarover de warme verbande uien, de in stukjes gesneden wortelen, broccoli, lente-uitjes en het loof van bronzen dille.
  • Versier het bord met de erwtengel en giet er met de lepel voorzichtig wat olie van de gekonfijte uien over. Besprenkel met poeder van gedehydrateerde erwten. 
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de Vie
Chaussée De Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Zeven jaar geleden opende Olivier Massart met zijn partner Fabienne het restaurant Ô de Vie. De Luikenaar is een van de meest vernieuwende chefs in de regio. Een hedendaagse, sobere keuken met een focus op de smaken en respect voor de producten.

Gerelateerd