{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Ossobuco

DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)

Ossobuco (8 porties) 

  • 2,5 kg ossobuco
  • 2 dl olijfolie 
  • 500 g ui in blokjes 
  • 25 g gehakte look 
  • 300 g wortel in blokjes 
  • 300 g selder in blokjes 
  • 300 g champignon in blokjes 
  • 75 g tomatenpuree 
  • 50 g bloem 
  • 0,5 l witte wijn 
  • 0,5 l water 
  • 2 dl sinaasappelsap 
  • 20 g suiker 
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 50 g kalfsfondpasta 
  • Peper en zout 
  • Kruidentuiltje (tijm, laurier en rozemarijn) 

Gremolata (8 tot 10 porties)

  • 5 el olijfolie 
  • 1 el geraspte of gehakte look 
  • 1 el geraspte citroenschil 
  • 2 el fijngesneden peterselie 
BEREIDING

Kruid het vlees met peper en zout en maak aan de zijkant een kleine inkeping tegen het krullen. Wentel het vlees daarna even in de bloem en bak het aan beide kanten mooi bruin. Bewaar apart. 

Voor de saus, stoof de ui-, wortel-, selder- en champignonblokjes aan in olijfolie. Voeg de look toe en laat alles een 5-tal minuten goed aanstoven. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg vervolgens de bloem toe en laat ook even meestoven. 

Blus met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna het water, het sinaasappelsap en de tomatenblokjes toe. Doe er ten slotte de kalfsfondpasta, het suiker en het kruidentuiltje bij en laat de saus een half uurtje koken. 

Leg het vlees op een Gastronorm-plaat en giet er de saus over.  Dek af met aluminiumfolie en laat anderhalf uur in de oven verder garen op 135°C. Haal het vlees daarna uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en laat nog een uurtje staan. Zo kan het vlees rustig ontspannen en verder garen. 

Voeg alle ingrediënten voor de gremolata samen en meng ze goed. Gremolata is een dressing die je gebruikt als afwerking en smaakmaker van de ossobuco. 

Serveer de ossobuco met tagliatelle, gremolata en wat parmezaan. 

recipe