parelhoenfilet, bloemkool, spruiten

- 4 parelhoenfilets met vel
- 1 bloemkool
- 0,5 l melk
- 0,5 l kippenbouillon
- enkele klontjes boter
- 12 spruiten
- 100 g sproutflower
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
- Enkele blaadjes groene kruiden
Voor de bloemkool:
-
Kuis de bloemkool en snijd in 2 , zet 1 gedeelte op het vuur met half melk, half kippenbouillon, de knoflook en laurier. Laat dit zachtjes gaar koken en giet af. Draai hiervan een gladde crème in de thermomix met wat boter.
Voor de parelhoen:
- Bak de parelhoenfilets mooi krokant aan op de velkant en kruid langs beide zijden.
- Bak deze in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende een 6-7 tal minuten en laat rusten.
Snijd van de andere bloemkoolroosjes mooie couscous met een mes of eventueel met een blender.
Voor de sproutflowers:
-
Steam de sproutflowers en de spruiten gedurende een 2-tal minuten en verfris op koud water. Haal wat mooie blaadjes van de spruiten en bak de sproutflowers op in wat boter en kruid met peper en zout.
Afwerking:
-
Doe de bloemkoolcrème op het bord, leg hierbij de in mooie stukken gesneden parelhoenfilet en werk af met de spruitenblaadjes, sproutflowers en enkele groene kruiden.