{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Pladijs met ostendaisesaus

DIT HEB JE NODIG (voor 15 personen)

Ostendaisesaus (± 15 personen)

  • 100 g sjalot 
  • 20 g lookpuree Knorr 
  • 10 g tijm Primerba
  • 200 g tomatenblokjes Metro Chef 
  • 400 g witte wijn 
  • 40 g wittewijnazijn  
  • 1 l water 
  • 60 g visfumet in poeder 
  • Sap van 1 citroen 
  • 1 koffielepel piment d’Espelette 
  • 200 g room 20%
  • 350 g gekookte mosseltjes
  • 350 g champignons in schijfjes
  • 350 g verse tomaat in blokjes

Andere ingrediënten

  • 160 g pladijsfilet per persoon
  • 100 g puree per persoon
  • 3/4e stengel prei per persoon
  • Olijfolie om af te werken
  • Bieslook om af te werken
  • Gehakte peterselie om af te werken
BEREIDING

Bereiding saus:

Sjalot fijnsnijden en aanstoven met de look en de tijm. Tomatenblokjes mee aanstoven en dan blussen met de witte wijn en de wittewijnazijn. 

Even laten uitkoken en daarna het water en de visfumet in poeder toevoegen, opnieuw even laten koken en dan de room toevoegen. 

De saus goed kruiden met wat peper en zout en de piment d’Espelette. Opfrissen met citroen en weer kort even laten koken. Voeg er tenslotte  de gebakken champignonschijfjes, tomatenblokjes en gekookte mosseltjes aan toe.  

Afwerken met wat gehakte peterselie.

Bereiding pladijs:

Als hoofdgerecht voorzie je ongeveer 160 g pladijsfilet per persoon, als voorgerecht reken je de helft.

De pladijs kruiden, even door bloem halen en dan kort bakken aan beide zijden. Ondertussen de prei stoven.

De pladijs serveren met de gestoofde prei, wat aardappelpuree opgefrist met 2 eetlepels olijfolie en wat fijngesneden bieslook. Voor 100 g puree voeg je ongeveer 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel fijngesneden bieslook toe.

recipe