{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Reefilet, japanse lak, wortel, miso, aubergine, gerookte aardappel

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

 

  • 4 stuks reefilet,120 gr elk
  • fleur de sel
  • Voor de Japanse lak: sojasaus · mirin · honing · 1 rode piment
  • Voor de wortel-miso crème: 350 gr jonge wortels · 20 gr miso · klontje boter · 1 sjalotje · enkele takjes tijm · peper · zout
  • Voor de mini-aubergine: 4 mini- aubergines · miso · gefrituurde uitjes · olijfolie · 1 teentje look · enkele takjes tijm · fijngesneden bieslook
  • Voor de gerookte aardappel: 4 aardappelbalkjes, 2cm op 2cm op 5cm · 500 gr gerookte boter · enkele takjes tijm · 100 gr zure room
BEREIDING
  • Bak de reefilet goudbruin in de pan gedurende een 5-tal minuten.
  • Meng alle ingrediënten voor de Japanse lak samen en laat inkoken tot een licht stroperige massa. Werk hiermee het vlees af net voor het doorgeven.
  • Gaar vervolgens de worteltjes boven een zacht vuurtje met een sjalotje en wat tijm. Mix deze daarna in een blender en werk op met wat boter. Breng op smaak met wat miso en een beetje mirin. Plaats in een spuitzak.
  • Snijd daarna de aubergines in twee en kerf ze in kruiswijs. Wrijf ze in met olijfolie, tijm en look, en gaar ze gedurende 25 minuten in een oven van 160° en wrijf ze na 10 minuten in met miso. Werk ze net voor het serveren af met de gefrituurde uitjes en de bieslook. Konfijt de aardappelstaafjes in de gerookte boter op een zacht vuurtje tot ze zacht zijn. Werk af met de zure room.
recipe